Llengües de gat

Avui faig una proposta d'unes galetes per picar que va molt bé tenir per aquelles visites a mitja tarda, o per prendre amb un cafè o te. De nou, la recepta l'he treta del llibre "Cuinar és senzill" de la Montserrat Seguí. Una recepta facilíssima i molt ràpida. A més, m'ha anat molt bé per eliminar les clares d'ou que tenia al congelador de quan faig crema catalana.
I el gust... boníssim!! Entren com qui no vol la cosa!!! :p


Ingredients:
  • 3 clares d'ou
  • 100 g de mantega a punt de pomada
  • 100 g de sucre
  • 100 g de farina
  • unes gotes de vainilla líquida
Preparació:

Es bat la mantega fins que quedi cremosa i s'hi afegeix el sucre i es bat de nou. A continuació, s'hi afegeixen les clares a punt de merenga i es torna a barrejar. Finalment, s'hi afegeix la farina tamisada i la vainilla, i es barreja amb una espàtula de fusta gairebé sense treballar-ho per tal que no es desmuntin les clares. Es posa la massa en una màniga pastissera amb el broquet llis i es formen les tires damunt d'una safata untada. S'enfornen a 200ºC (400ºF) durant uns 10 minuts.

Bon profit!

6 comentaris:

Gemma ha dit...

M'encanten les llengües de gat, són tan lleugeres i cruixents... Són un dóna'm dóna'm, fins que te les acabes!

Mercè ha dit...

Gemma, són un vici!! :)

Cuinagenerosa ha dit...

hola, mercè!
acabo de tenir una alegria quan en mirar l'origen de les visites al meu bloc he vist que una venia d'un lloc nou; pel nom, "cuina per a llaminers", ja he vist de què anava, però com que no el coneixia, de seguida hi he anat per veure'l millor.
t'agraeixo molt que m'hagis posat entre els blocs que visites, i t'ho volia dir personalment.
pel que fa al bloc, deixa'm que me'l miri bé, però si entre les visitants tens la gemma, que és una bona amiga i gran pastissera, és que l'oferta val la pena.
per tant, deixa'm enviar-te una abraçada a l'altra banda de l'oceà i desitjar-te molta sort en aquesta petita aventura que és fer un bloc en català, cosa que en les teves condicions té un mèrit afegit innegable.
molta sort i fins aviat!

Mercè ha dit...

Hola Manel!!
Benvingut i encantada que visitis el meu blog! :)
Si, vaig començar a escriure el blog a principis de setembre. Així que no fa massa que corro per aquests passadissos cibernàutics.
Gràcies pels teus ànims! De fet, fer-lo des d'aquí comporta el repte d'engrescar gent no-catalanoparlant a què se'l mirin, d'aquesta manera intento exportar la nostra cultura, i sobretot trobar els ingredients per fer les receptes!
Una abraçada i gràcies!

Anònim ha dit...

Hola!!

una pregunta (potser una mica tonta...) on es compra la vainilla liquida??? només la trobo en branca!

merci per la recepta!! en farem segur!

Mercè ha dit...

Hola Montse! Benvinguda al meu blog! :) Doncs la vainilla líquida la compro al supermercat. L'hauries de trobar a la zona on hi ha els ingredients per fer pastissos. Si no, una altra opció és utilitzar sucre avainillat que també t'hi donarà el gust de vainilla, i també es troba a la mateixa secció que la vainilla líquida.
Aquesta recepta és senzilla de fer i són un no parar!! :)